PUHTI

LÄÄKÄRIKARTELLIN JÄSENILLE

Puhelinreseptipalkkioiden tilitysjärjestelmä ja palkkioiden seuranta.

Liittyminen

PuhTi-palveluun voi liittyä osoitteessa www.fimnet.fi/puhti.

PuhTi-palvelun käyttäjä voi selata omia tietoja ja palkkioerittelyjä Fimnet-tunnuksillaan. Jos tunnukset ovat unohtuneet, ne voi tilata osoitteesta www.fimnet.fi/tunnus.

Tietojen päivitys

Lääkäriliiton jäsenet voivat päivittää tietonsa Tietoni-palvelussa.

Hammaslääkäriliiton ja Eläinlääkäriliiton jäsenet voivat liittyä PuhTi-palveluun ja päivittää tietonsa osoitteessa www.fimnet.fi/puhti.

Mitä tietoja tarvitaan

PuhTi-käyttäjien on ilmoitettava yksilöintitunnuksensa, tilinumeronsa, y-tunnuksensa (jos sellainen on) ja tieto ennakkoperintärekisteriin kuulumisesta, sekä ennakkoperintärekisteriin liittymispäivämäärä. Muussa tapauksessa ennakonpidätys on 60%. Ilman asianmukaisia yhteystietoja palkkioita ei voida tilittää.

Palkkioiden maksu ja perittävät korvaukset

Palkkiot tilitetään kootusti kerran tai kaksi kertaa vuodessa. Mikäli on ennakkoperintärekisterissä, maksu tapahtuu kaksi kertaa vuodessa, kesä- ja joulukuussa. Ennakkoperintärekisteriin kuulumattomalle tilitys tehdään vain joulukuussa. Lääkärikartellin jäseniltä peritään 3 % korvaus PuhTi-palvelun ylläpito- ja kehittämiskulujen kattamiseksi. Lisäksi apteekit perivät 0,34 euroa/tilitys.

PuhTi on ainoa puhelinreseptipalkkiopalvelu, johon kaikki apteekit kuuluvat.

Lisätietoja

laakariliitto@laakariliitto.fi